KONTRIBUTI I AUTORVE
.

Grupi Dora-Dores

26
Nov
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Grupi “Dora-Dorës”,  një nga komponentët më të rëndësishëm të projektit, ka për qëllim dhënien e një kontributi pozitiv në debatet publike mediatike për cështje të

Alliance of Civilizations: Experiences and Challenges - Press and inter- religious co-habitation in Albania

06
Jun
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Albanian Forum for Alliance of Civilizations (AFALC) has the pleasure to invite you to the conference: Alliance of Civilizations: Experiences and Challenges Press and inter- religious

Megi Mulita_ Winner of the first prize of the AoC Essay competition

06
Jun
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Time, we live in, bears the name and indicators of globalism. I and my peers/coaetans are involved in the rhythms of mobility of people, goods,

Krerë të Komuniteteve fetare kërkojnë ndryshimin e ligjit të arsimit të lartë Myslimanët: Mos ndaloni shaminë në shkolla

03
Mar
Anila Basha | 0 comments | 0 recommendations
TIRANE-Hoxhallarët shprehen kundër tentativave për të penguar vajtjen në arsimin parauniversitar me shami në kokë të vajzave myslimane. Duke marrë shkas nga projektligji i ri

Për pasqyrimin në shtypin shqiptar të çështjeve që lidhen me fenë dhe marrëdhëniet ndërfetare (25 Nëntor 2009 - 3 Shkurt 2010)

12
Feb
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Gjatë periudhës në fjalë shtypi shqiptar ka treguar interesim mbresëlënës për probleme të rëndësishme dhe mjaft aktuale të spektrit fetar. Është për t'u theksuar se

Raporti i DASH: Shqipëria respekton liritë fetare

08
Jan
Anila Basha | 0 comments | 0 recommendations
     SHBA- Departamenti Amerikan i Shtetit bëri publik raportin mbi liritë fetare në botë për vitin 2010, ku nuk mungoi edhe vlerësimi për Shqipërinë. Kushtetuta e

Realitete osmane në mjedisin shqiptar: islamizimi i shqiptarëve të Maqedonisë (shek. 15-18)

14
Dec
Ferit Duka | 2 comments | 0 recommendations
  Ndryshimet  politike  dhe ekonomike-shoqërore  që u dukën  në trevat shqiptare me vendosjen  e sundimit osman, u ndoqën  edhe nga  ndryshime të mëdha  në strukturën  fetare

Pasqyrimi në shtypin shqiptar i çështjeve që lidhen me fenë dhe marrëdhëniet ndërfetare -1 gusht-14 nëntor 2010

06
Dec
Ferit Duka | 0 comments | 0 recommendations
Periudha 1 gusht-14 nëntor 2010 duhet përmendur jo vetëm si segmenti kohor i fundit i projektit interesant “Hand to Hand” që ka zhvilluar AFALC, por edhe si periudha gjatë së cilës shtypi shqiptar e ka pasqyruar dhe trajtuar më gjërësisht tematikën që lidhet me fenë, marrdhëniet ndërfetare dhe ndërqytetërimore, mund të veçanërisht në rrafsh ndërkombëtar.

AFALC organizon trajnimin e katert per Gazetarine Nderkulturore

11
Nov
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
image
    Në kuadër të projektit “Mekanizmi Mediatik i Reagimit të Shpejtë në Media” në datë 9-10 Nëntor 2010, Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve organizoi trajnimin

Fillimet e erës osmane në qytetin e Gjirokastrës

04
Nov
Ferit Duka | 7 comments | 0 recommendations
  Qyteti i Gjirokastrës ka një histori të gjatë dhe mjaft interesante. Veçanërisht pozita strategjike e lakmueshme e këtij qyteti (kontrollonte të gjitha rrugët që hynin

Himara në shekujt e parë të periudhës osmane: popullsia dhe religjioni

01
Nov
Ferit Duka | 2 comments | 0 recommendations
  Himara bashkë me disa vendbanime të tjera të afërta të njohura me emërtimin e përgjithshëm gjeografiko-etnografik Bregu, zë një pjesë të rëndësishme të bregdetit jonian

Kruja dhe Skënderbeu

25
Oct
Ferit Duka | 25 comments | 0 recommendations
   Kruja ka qenë ndër të parat qytete shqiptare që ranë nën sundimin osman. Në kohën e mbretërimit të sulltan Bajazitit I, midis viteve 1394-1396, qyteti

AFALC perfundon trajnimin e trete per Gazetarine Nderkulturore

29
Oct
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
image
  Në datë 28-29 Tetor 2010, Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve organizoi trajnimin e trete për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në kuadër të projektit “Mekanizmi

Ftese per pjesemarrje ne trajnimin e katert per Gazetarine Nderkulturore

02
Nov
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
   Në datat 9-10 Nentor 2010, Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve ju fton të merrni pjesë  në trajnimin e katert për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në

Për pasqyrimin në shtypin shqiptar të çështjeve që lidhen me fenë dhe marrëdhëniet ndërfetare

05
Oct
Ferit Duka | 0 comments | 0 recommendations
    Periudha 6 maj-31korrik 2010 paraqet mjaft interes kur është fjala për informacionin, anlizat dhe komentet që shtypi shqiptar ka bërë për probleme të rëndësishme dhe

AFALC zhvillon trajnimin e trete per gazetarine nderkulturore

29
Oct
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Në datë 28-29 Tetor 2010, Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve organizoi trajnimin e trete për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në kuadër të projektit “Mekanizmi

SHBA paralajmeron Terrorizmi po kercenon Europen

04
Oct
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
Kercenimi Al Qaeda mund te jete duke planifikuar sulme te reja ne kontinentin vjeter Me nje dokument te firmosur nga sekretarja e Shtetit Hillary Clinton Shtetet

Ftese per pjesemarrje ne trajnimin e trete per Gazetarine Nderkulturore

20
Oct
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
  Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve ju fton të merrni pjesë  në trajnimin për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në kuadër të projektit “Mekanizmi Mediatik i

Ftese per pjesemarrje

20
Oct
Hand2 Hand | 0 comments | 0 recommendations
  Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve ju fton të merrni pjesë  në trajnimin për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në kuadër të projektit “Mekanizmi Mediatik i

AFALC perfundon trajnimin e dyte per Gazetarine Nderkulturore

01
Oct
Hand2 Hand | 2 comments | 0 recommendations
image
  Në datë 30 Shtator-01 Tetor 2010, Forumi Shqiptar për Aleancën e Qytetërimeve organizoi trajnimin e dytë për gazetarinë ndërkulturore të zhvilluar në kuadër të projektit
AFALC
AFALC
Anna Lindh Foundation
Anna Lindh Foundation
Alliance of Civilizations
Alliance of Civillizations